16 Maj 1940 u hodhën në grevë punëtorët, që punonin për ndërtimin e aeroportit afër Beratit

Më 16 Maj 1940, u hodhën në grevë punëtorët, që punonin për ndërtimin e aeroportit afër Beratit. Ata kërkonin pagimin e orëve suplementare dhe shkurtimin e orarit të punës. Të njëjtat kërkesa, shtruan dhe grevistët që punonin për bonifikimin e kënetës së Durrësit. Në shenjë proteste, ata manifestuan nëpër rrugët e qytetit dhe para zyrave të sipërmarrësve italianë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare