16 Maj 1919, Presidenti Wilson priti në Paris delegacionin shqiptar të Turan Pashë Përmetit

Presidenti amerikan Wilson, më 16 Maj 1919, priti në Paris, delegacione dhe përfaqësues të shteteve dhe kombësive të ndryshme, midis tyre dhe delegacionin shqiptar, të kryesuar nga Turhan Pasha. Përfaqësuesit tanë në këtë takim, protestuan kundër shkeljes së pavarësisë të Shtetit të ri Shqiptar dhe dhunës së ushtruar “kundër racës më të vjetër të botës”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare