16 Korrik 1971, filluan punimet për ndërtimin dhe montimin e kombinatit Metalurgjik të Elbasanit

Më 16 Korrik 1971, filluan punimet për ndërtimin dhe montimin e kombinatit Metalurgjik të Elbasanit, që do të shërbente për përpunimin dhe shkrirjen e xeherorëve të hekur-nikelit, prodhimin e gizës, çelikut, kokut, kripërave të nikelit e kobaltit, lëndëve zjarrduruese, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply