16 Janar 1967, u krijua Estrada e Ushtarit, trupë profesioniste e ushtrisë shqiptare

Pranë Shtëpisë Qëndrore të Ushtrisë, më 16 Janar 1967, krahas Asamblit Artistik të Ushtrisë dhe Orkestrës Frymore, u krijua një trupë tjetër profesioniste, “Estrada e Ushtarit”. Kjo estradë ka lënë gjurmë në jetën e vendit. Në Prill të atij viti, dha  premierën e parë për publikun e kryeqytetit “Takimi i parë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare