16 Janar 1947, u lind gazetari dhe publicisti kosovar Hasan Mal Hasani

Shkrimtari dhe gazetari kosovar Hasan Mal Hasani, u lind në Dushkaj të Gjakovës më 16 Janar 1947 dhe u diplomua në Universitetin e Prishtinës. Më krijimtari letrare dhe publicistikë është marrë që nga viti 1965. Ka bashkëpunuar dhe punuar në organe të tilla të shtypit si “Bota e re”, “Shkëndija”, në revistat “Fjala”, Pionieri“ dhe “Jeta e re”. Hasan Mal Hasani është autor i mbi 40 veprave me poezi, prozë, publicistikë e studime.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare