16 Janar 1910, vdiq në burg patrioti Vasil Negovani

Vdiq në burgun e Manastirit, më 16 Janar 1910, patrioti Vasil Negovani. Ai u ndalua pasi  kërkonte që shërbesat në kishat ortodokse shqiptare të kryheshin në gjuhën shqipe. Mbetet një nga shumë martirë që janë flijuar për gjuhën dhe kulturën shqipe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare