16 Gusht 1920, u krijua sportklub “Tirana”

Sportklub “Tirana”, apo Shoqëria sportive “Agimi”, u krijua më 16 Gusht 1920. Skuadra e bardhebluve, ka qënë 24 herë kampione e Shqipërisë, 13 herë fituese e kupës së Shqipërisë si dhe 8 here fituese e Superkupës së Shqipërisë. Skuadra e kryeqytetit, ka nxjerrë lojtarë të tillë si Selman Stërmasi, Riza Lushta, Naim Kryeziu, Sllave Llabi, Skënder Halili, Fatmir Frashëri, Panajot Pano, Ali Mema e shumë të tjerë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply