16 Dhjetor 1998, Ibrahim Rugova nderohet me çmimin “Saharov”

Ibrahim Rugova

Me rastin e pesëdhjetëvjetorit të Deklaratës së Organizatës së Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, në mjediset e Parlamentit të Europës në Strasburg, më 16 Dhjetor 1998, në prani të parlamentarëve europianë dhe të përfaqësuesëve te shumtë të medias, u organizua dorëzimi solemn i çmimit “Saharov”, kryetarit Ibrahim Rugova, me motivacionin, “Për guximin dhe angazhimin e doktor Rugovës, për zgjidhjen e çështjes shqiptare në Kosovë në mënyrë paqësore”. Siç dihet këtë çmim të lartë e ka merituar edhe Mandela i Europës, kosovari Adem Demaçi. Po atë ditë kryetari Ibrahim Rugova, u shpall qytetar nderi i qytetit të Luterbahut, i cili është binjakëzuar me qytetin e Gjilanit në Kosovë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply