16 Dhjetor 1919, prefektura e Gjirokastrës kalon nën kontrollin e plotë të forcave italiane

Gjirokastra

Në Vlorë, më 16 Dhjetor 1919, ndërmjet Qeverisë së Përkohshme Shqiptare të Durrësit dhe Komandës Italiane të pushtimit në Shqipëri, u nënshkrua protokolli për kalimin e administratës së prefekturës së Gjirokastrës nën vartësinë e qeverisë shqiptare, sigurisht nën kontrollin e plotë të forcave italiane të pushtimit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply