15 Tetor 1944, u lind Prof. Dr. Sali Berisha

Sali Berisha

Në Tropojë, më 15 Tetor 1944, u lind Prof. Dr. Sali Berisha. U diplomua mjek kardiolog në Universitetin e Tiranës dhe u specializua në Paris. Përveç praktikës mjekësore dha leksione në  Fakultetin e Mjekësisë, pas vitit 1990, merrët me veprimtari politike duke u bërë një nga protagonistët kryesorë të pluralizmit Shqiptar, u zgjodh Kryetar i Partisë Demokratike, President i Republikës , Kryetar i Këshillit të Ministrave etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply