Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

15 Tetor 1942, dërgimi i mësuesëve për shkollat shqipe në Kosovë

shkollë shqipe në Kosovë

Këshilli Administrativ i Ministrisë së Arsimit, më 15 Tetor 1942, shqyrtoi nëvojën për të dërguar në Kosovë, mësues për shkollat shqipe nga Shqipëria. U vendos të dërgoheshin vullnetarë dhe t’u siguroheshin atyre dhe familjeve të tyre, kushte minimale pune dhe jetese.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version