15 Tetor 1913, “thirrje” e Dibrës për Fuqite e Mëdha

Dibranët

Populli i Dibrës, në “Thirrjen”, që mban datën 15 Tetor 1913, i kërkonin Fuqive të Mëdha dhe popujve të qytetëruar të Europës, të ndihmonin për bashkimin e krahinës së tyre me Shqipërinë, për të shpëtuar nga robëria e pushtuesve serbë. “Mijëra të pafajshëm, të ikur në male e shkëmbinj, janë në rrezik vdekje prej të ftohtit dhe urisë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply