15 Tetor 1886, lindi Dhimitër Berati, jurist e diplomat

Dhimitër Berati

Në qytetin e Korçës, më 15 Tetor 1886, u lind Dr. Dhimitër Berati, një figurë komplekse që ka shërbyer në arsim dhe politikë, në shëndetësi dhe diplomaci, personazh aktiv i jetës shqiptare në mërgim dhe në atdhe. Ai mbante diplomën e shkencave politike dhe atë të juristit dhe ka mbajtur poste të larta si në kohën e Zogut edhe gjatë pushtimit nazifashist të vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply