15 Shtator 1904, doli në Romë “Lajmëtari i Shqypnisë”, revistë e drejtuar nga Gaspër Jakova-Mërturi

Lidhja e Prizrenit

Në kryeqytetin Italian, Romë, më 15 Shtator 1904, u botua revista dyjavore “Lajmëtari i Shqypnisë”, që drejtohej prej Gaspër Jakova-Mërturi. Fletorja trajtoi problem të karakterit politik, shoqëror, kulturor dhe letrar. Interes të veçantë paraqesin artikujt  studimorë mbi demografinë dhe historinë e Lidhjes së Prizrenit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply