15 Qershor 1937, hyri në fuqi Ligji mbi mbulesën e kokës, që i detyronte burrat, të mbanin kapele dhe bastune

Pas ligjit mbi heqjen e ferexheve, më 15 Qershor 1937, hyri në fuqi Ligji mbi mbulesën e kokës, që i detyronte burrat, të mbanin kapele dhe bastune. Sot këto duken si qesharake, por për kohën ishin hapa drejt europianizimit të shoqërisë, që kish dalë nga sundimi 5 shekullor osman.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply