15 Qershor 1912, në të gjithë Shqipërinë, u shpërnda në formë traktesh kërkesa, për krijimin e një province autonome shqiptare

Më 15 Qershor 1912, në Vlorë dhe në vise të tjera të Shqipërisë, u shpërnda në formë traktesh kërkesa drejtuar qeverisë xhonturke, për krijimin e një province autonome shqiptare, ku shkollat të ishin shqip dhe të mbaheshin prej popullit, ku nënpunësit dhe gjyqtarët, të ishin shqiptarë dhe në shërbim të përdornin vetëm shqipen, ku ushtarët shqiptarë të qëndronin në Shqipëri, me përjashtim të kohës së luftës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply