15 Prill 1991, u përurua në Londër Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim

Në kryeqytetin britanik, më 15 Prill 1991, u përurua Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, për të ndihmuar vendet e Europës Lindore, në periudhën e vështirë të tranzicionit. Ajo ka 57 anëtarë, ndërmjet të cilave edhe vendi ynë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare