15 Prill 1939, Benito Musolini priti në Romë dërgatën shqiptare për të dorëzuar kurorën

Më 15 Prill të vitit 1939, një dërgatë e posaçme u nis në Romë për të dorëzuar kurorën shqiptare Viktor Emanuelit të III. Ajo kryesohej nga kryetari i qeverisë Shefqet Vërlaci dhe Ministri i Drejtësisë Xhafer Ypi. Delegacionit iu bë një pritje e bujshme në kryeqytetin italian. Vetë Benito Musolini priti anëtarët e tij.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare