15 Prill 1937, filantropi Thoma Turtulli vuri gurin e parë në themelet e godinës së Liceut Kombëtar të Korçës

Mirëbërësi korçar Thoma Turtulli, më 15 Prill 1937, vuri gurin e parë në themelet e godinës së Liceut Kombëtar të Korçës. Ndërtesa e projektuar, u ngrit me shpenzimet e tij dhe kishte të gjitha kushtet e një shkolle moderne të kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare