15 Mars 1991, vendosja e marrëdhënieve diplomatike mes SHBA

Midis Qeverisë së Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë dhe Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, më 15 Mars 1991, u përfundua Memorandumi i mirëkuptimit lidhur me rivendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve. Siç dihet marrëdhëniet diplomatike midis Mbretërisë Shqiptare dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës u ndërprenë në prill të vitit 1939 pas pushtimit të Shqipërisë nga Italia fashiste.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare