15 Mars 1925, Presidenti shqiptar Ahmet Zogu dekretoi ligjin për formimin e Bankës Kombëtare

Më 15 Mars 1925, kryetari i Republikës Ahmet Zogu, dekretoi Ligjin mbi Marëveshjen e nënshkruar nga Ministri i Financave Mufit Libohova dhe përfaqësuesi Italian Mario Alberti për themelimin e Bankës Kombëtare të Shqipërisë me kapital të përbashkët, ku grupi financiar italian kishte paketën e kontrollit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare