15 Mars 1848, sot është dita kombëtare e Hungarisë mike

15 Marsi i vitit 1848, është dita e shpërthimit të Revolucionit në Hungari, festa kombëtare e këtij vendi me të cilin Shqipëria ka marrëdhënie diplomatike e konsullore dhe lidhje të lashta e tradicionale. Dihen lidhjet dhe lufta e përbashkët e Skëndërbeut me Huniadin, marrëdhëniet e ngushta midis dy vendeve dhe popujve në shekullin e kaluar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare