15 Maj 1937, shpërtheu puçi antizogist i Et’hem Totos, në Delvinë

Në Delvinë, më 15 Maj 1937, shpërtheu puçi antizogist i Et’hem Totos, ish ministër
në Qeverinë e Mehdi Frashërit. Kryengritësit shtinë në dorë qytetin dhe liruan të
burgosurit politik. Rreth 60 veta të armatosur, morën pa luftë edhe Gjirokastrën dhe
më pas edhe Tepelenën. Në sulmin kundër Vlorës, u pritën me armë në Qafën e Plloçës
dhe u shpartalluan. Vetë Et’hem Toto, i rrethuar në malin e Gjolikut, vrau veten.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare