15 Janar 1922, lindi Mustafa Greblleshi, shkrimtar e përkthyes

Poeti, shkrimtari dhe përkthyesi Mustafa Greblleshi, u lind më 15 Janar 1922. Ka lënë trashëgimi të pasur letrare të botuara në revistat “Njeriu”, “Bleta”. Autor i romanit “Greminë e dashurisë”. Për mendimet e tij Mustafa Greblleshi u arrestua si nga fashistët ashtu dhe nga regjimi monist. Pas luftës, u mor më shumë me përkthime. Ai pruri në shqip novelat e nobelistit italian Pirandelo dhe përrallat arabe “Një mijë e një net”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare