15 Janar 1851, lindi poeti i madh rumun Mihal Eminesku; me origjinë shqiptare

Më 15 Janar 1851, lindi poeti më i madh rumun me origjinë shqiptare Mihal Eminesku. Filloi të botojë poezi që në moshën 16 vjeçare. Vëllimi i parë me poezi i Emineskut u botua në gjuhën shqipe në shtypshkronjën “Albania”, në Kostancë në vitin 1939 dhe tre vëllime të tjera në vitet e pasluftës në Tiranë. Njëri prej tyre me titull “Ylli i Dritës”, doli në Prishtinë në vitin 1976.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare