15 Janar 1827, u ekspozua në Luvër të Parisit vepra “Gratë Suljote”

Në muzeu e Luvrit në Paris, është ekspozuar tabloja “Gratë Suljote”, realizuar në vitin 1827, nga piktori i shquar hollandez Ari Shefer, të cilit i përkujtohet përvjetori i vdekjes, më 15 Janar. Kjo vepër është një nga tablotë më të mëdha me temë shqiptare, realizuar nga autorët e huaj të cilët i ka tërhequr Shqipëria, historia dhe kultura e saj origjinale.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare