15 Gusht 1951, për herë të parë në vendin tonë, hapën dyert institucionet e larta arsimore

Me vendimin e Këshillit të Ministrave, më 15 Gusht 1951, për herë të parë në vendin tonë, u bë realitet ëndërra e rilindasve tanë, për ngritjen e institucioneve të larta arsimore. Në Tiranë, atë vit hapën dyert Instituti i Lartë Pedagogjik, Instituti i Lartë Politeknik dhe Instituti i Lartë Bujqësor.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply