15 Gusht 1902, komiteti i shoqërisë patriotike “Shpresa”, organizoi një manifestim të mërgimtarëve shqiptarë në Bukuresht

Komiteti i shoqërisë patriotike “Shpresa”, më 15 Gusht 1902, organizoi një manifestim të mërgimtarëve shqiptarë në Bukuresht. Me këtë rast foli kryetari shoqatës, Pandeli Durmishi dhe sekretari i saj Asdreni. Pas ceremonisë, pjesëmarrësit dolën nëpër rrugët e Bukureshtit, me flamuj shqiptarë dhe me portrete të Gjergj Kastriotit. Në krye të manifestuesve, printe orkestra shqiptare, që luante marshin e Skëndërbeut dhe këngë të tjera patriotike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply