15 Dhjetor 1919, Korça kundërshton marrëveshjen italo-greke

Korça

Populli i Korçës, më 15 Dhjetor 1919, i dërgoi një protest kryetarit të Konferencës së Paqes në Paris, ku shprehej kundër marrëveshjes italo-greke për copëtimin e Shqipërisë si dhe kundër qëndrimit armiqësor të ushtrisë pushtuese italiane, e cila dogji dhe rrënoi Hormovën, shtypi demostratën e popullit të Vlorës, më 28 Nëntor 1919, kreu akte të shumta fyese e poshtëruese për kombin shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply