15 Dhjetor 1915, ligjet e para të Republikës së Korçës

Krahina Autonome e Korçës

Më 15 Dhjetor 1915, Këshilli Administrativ i Krahinës Autonome të Korçës që drejtohej nga Themistokli Gërmenji, përpunoi rregulloren për administrimin publik, për atë të financave, të arsimit, të policisë, për asistencën publike e për gjyqin civil, hartoi buxhetin për zhvillimin e krahinës. Shkollat në gjuhën greke u mbyllën dhe u hapën 60 shkolla fillore dhe Liceu Kombëtar i Korçës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply