14 Tetor 1920, lindi Prof. Ramadan Sokoli, studiues

Ramadan Sokoli

U lind në Shkodër, më 14 Tetor 1920, Prof. Ramadan Sokoli, themelues i etnomuzikologjisë shqiptare. U diplomua për muzikë në Firence të Italisë. Pas çlirimit, dha mësim në Liceun Artistik “Jordan Misja” dhe në Institutin e Lartë të Arteve. Autorsinë e tij e mbajnë dhjetra libra dhe artikuj studimorë të botuara pas çlirimi të vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply