14 Tetor 1915, pushtimi austriak i Shqipërisë së Mesme e të Veriut

pushtimi austriak i Shqipërisë

Gjatë Luftës së Parë Botërore, megjithëse Shqipëria ishte vend neutral e shpallur nga Fuqitë e Mëdha, u kthye në arenë luftrash e përleshjesh. Më 14 Tetor 1915, Austria kishte pushtuar Shqipërinë e Veriut dhe atë të Mesme.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply