14 Tetor 1848, anglezi Eduart Lir pikturon Beratin

Eduart Lir

Në ditarin e tij piktori i shquar anglez, Eduart Lir, shkruan më 14 Tetor 1848, për arritjen në Berat, për pikturat që punoi atje dhe për ditën e largimit. “Nuk mund të fsheh keqardhjen, që po lë mbrapa një pamje kaq madhështore”, i shkruante ai. Shumë nga pikturat e realizuara prej tij, në Berat dhe në të gjithë Shqipërinë, ruhen edhe sot.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply