14 Tetor 1450, Skënderbeu shpëton i vetëm Krujën; Venediku refuzoi ta ndihmojë

Kruja

Më 14 Tetor 1450, në kushte të vështira, Gjergj Kastrioti, i propozoi Venedikut, të merrte në dorëzim Krujën, në mënyrë që ajo të mos binte në dorë të osmanëve. Senati i Republikës nuk e pranoi ofertën, që mund të shpinte Venedikun në luftë me Perandorinë Osmane. Kruja u shpëtua nga vetë shqiptarët dhe shumë studiues e konsiderojnë këtë lëvizje të Skënderbeut, si një manovër të hollë diplomatike të Luftëtarit të madh.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply