14 Shtator 1997, Orkestra sinfonike e RTSH jep koncert në nder të Çesk Zadesë

Çesk Zadeja

Në Qëndrën Ndërkombëtare të Kulturës, më 14 Shtator 1997, Orkestra Sinfonike e Radiotelevizionit Shqiptar, dha koncert homazh kushtuar kompozitorit të shquar Çesk Zadeja dhe Fehim Ibrahimi. U interpretuan “Sinfonia nr.1” e Çesk Zadesë dhe “Suita sinfonike”, “Plaga e dhjetë e Gjergj Elez Alisë” si dhe romanca “Lamtumirë” e Fehim Ibrahimit. Nga klasikët u quajt “Sinfonia nr.4, opus 98’, e Johan Bramsit. Orkestra drejtohej nga dirigjentët Rifat Teqja dhe Ferdinand Deda.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply