14 Shtator 1927, u nda nga jeta mikja jonë e madhe amerikane Isador Dunkan

Isador Dunkan

Sot përkujtojmë përvjetorin e vdekjes së mikes së madhe amerikane, balerinës me famë botërore, Isador Dunkan. Në vitet e vështira të Luftës së Parë Botërore, ajo ka ardhur në vëndin tonë  dhe ka jetuar në Sarandë, duke ndihmuar me të gjitha mundësitë  dhe mjetet viktimat shqiptare të kasaphanës botërore. Në kujtimet e saj Isador Dunkan, ka shkruar gjatë për ditët dhe veprimtarinë e zhvillimit në Shqipëri. U nda nga jeta , më 14 Shtator 1927.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply