14 Shtator 1921, lindi Ndreko Rino, shkrimtar dhe publicist

Ndreko Rino

Më 14 Shtator 1921, u lind ushtaraku, publicisti dhe shkrimtari Ndreko Rino. U diplomua në Akademinë Ushtarake “Frunze”, në Moskë dhe ka pasur poste të larta ushtarake. Disa vëllime me poezi, tregime e novela mbajnë emrin e tij. Kujtimet e Luftës Nacionalçlirimtare , i ka sjellë në vëllimet “Pëllëmbë dhe gjak” dhe “Ditë lufte”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply