14 Shkurt 1905, lindi juristi Rasim Kolonja

Në Manastir, më 14 Shkurt 1905, u lind Rasim Kolonja. Mësimet e para i mori në vendlindje pranë misionit laik Francez. Pas tij erdhi në Shqipëri dhe përfundoi me sukses Liceun Kombëtar të Korçës. Më 1932, u diplomua për jurist në Akademinë e Tuluzës në Francë. Në Atdhe, karrierën juridike e filloi në Vlorë e më pas në Gjirokastër. Gjatë proçesit gjyqësor kundër vëllezërve Toto, u emërua gjyqtar civil, hetues pranë Gjykatës Ushtarake Speciale. Në vitet e pushtimit të vendit shërben si gjykatës në Shkodër, kurse pas çlirimit emërohet prokuror në Berat ku shërbeu derisa doli në pension.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare