14 Qershor 1928, u hap në Tiranë spitali i parë i kafshëve

Me nismën e Shoqatës për Mbrotjen e Kafshëve, të ngritur që në vitin 1928, më 14 Qershor 1936, u hap në Tiranë, spitali i parë i kafshëve. Atje shërbente veterineri, Naim Vreto. Gjatë vitit të parë të funksionimit, u kryen 1195 vizita dhe 36 operacione, te kafshët e ndryshme.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply