14 Qershor 1835, në Grenas u zhvillua beteja e ashpër ndërmjet turqve dhe kryengritësve shqiptarë

Më 14 Qershor 1835, në Grenasi, jo larg Shkodrës, u zhvillua një betejë e ashpër ndërmjet “nizamëve” turq dhe kryengritësve shqiptarë. Beteja zgjati mbi 6 orë. Afro 100 kryengritës, qytetarë të Shkodrës dhe nga malësitë, mbeten të vrarë dhe të plagosur. Dëmet në rradhët e armikut ishin edhe më të mëdha.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply