14 Prill, zejtarët e Korçës mbledhin 2000 aspra për të hapur shkollë shqipe

Një kontratë e vitit 1738, dëshmon për zhvillimin e zejtarisë së qytetit të Korçës dhe përpjekjet e zejtarëve korçarë që qyteti i tyre të bëhej me shkollë dhe korçarët e vegjël të arsimoheshin. Kontrata është e regjistruar në Kodikun e Mitropolisë së Korçës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare