14 Prill 1937, vendim çensurues i Ministrisë së Arsimit, që ndalon sjelljen nga jashtë të librave, broshurave dhe shtypit

Vendimi i Ministrisë së Arsimit, që mban datën 14 Prill 1937, ndalon sjelljen nga jashtë vendit të librave, broshurave dhe shtypit. Vendimi bazohej, mbi “Ligjin mbi shtypin”, që vendoste çensurën mbi propagandën e shkruar dhe të folur, që shprehej kundër rendit në fuqi.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare