14 Prill 1914, u hap në Peshkopi shkolla e parë shqipe

Më 14 Prill 1914, u hap në qytetin e Peshkopisë, shkolla e parë shqipe dhe më pas, edhe në fshatin Trebisht. Pas nëntë vitesh, u hap dhe konvikti Dibran për fëmijët e zonave të largëta, që ndiqnin mësimet shqip.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare