14 Nëntor 1901, gazeta “Drita”

Shahin Kolonja

Në kryeqytetin bullgar Sofje, më 14 Nëntor 1901, doli numri i parë i gazetës se përdyjavëshme “Drita”. Fletoren politike, shoqërore, kulturore e letrare e drejtonte Shahin Kolonja. “Drita” njihet si një ndër organet më të rëndësishme të shypit tonë në periudhën e luftës për shpalljen e pavarësisë. Me të bashkëpunuan veprimtarët dhe atdhetarët më përparimtarë të kohës, që ndihmuan për përgatitjen e kryengritjes së armatosur.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply