14 Nëntor 1866, Elena Gjika sygjeron ngritjen e Akademisë Shqiptare në Kalabri

Elena Gjika

Në letrën që Elena Gjika i shkruan De Radës, më 14 Nëntor 1866, theksonte nevojën e themelimit të një shoqate letrare, e cila do të merrej me mbledhjen e këngëve popullore, dorëshkrimeve arkivore-kulturore, etj. Ajo sygjeronte gjithashtu ngritjen e Akademisë Shqiptare në Kalabri me karakter kombëtar, për të cilën ishte në dijeni dhe e mbështeste edhe Garibaldi i famshëm, miku i arbëreshëve dhe shqiptarëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply