14 Nëntor 1647, Gjergj Vlodanji shkruan për kryengritjen shqiptare kundër otomanëve

Kryengritjet antiosmane

Në letrën e datës, 14 Nëntor 1647, fisniku Gjergj Vlodanji, shkruan për kryengritjen që ka shpërthyer në Shqipëri kundër pushtuesëve osmanë dhe për përpjekjet që bëjnë kryengritësit për tu lidhur me Venedikun. Duke parë politikën që ndiqte Republika e Shën Markut, fisniku Vlodanji, këshillon që të përfitohet nga ndihmat e tij, sidomos në armë, por mos u lëshojnë venedikasve fortesat, që mund të çlirohen.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply