Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

14 Maj 1997, miratohet “Statuti i Universitetit”, nga Senati Akademik i Universitetit Bujqësor të Tiranës

Senati Akademik i Universitetit Bujqësor të Tiranës, më 14 Maj 1997, miratoi “Statutin e Universitetit”. Ky institucion i lartë arsimor, i ngritur në vitin 1951, gjatë veprimtarisë shumëvjeçare, e ka treguar se është një shkollë me tradita të denja, që mund të matet me çdo universitet të këtij profili në Europë dhe në botë. Ai ka përgatitur dhe vazhdon të përgatisë me qindra e mijëra kuadro e specialistë të lartë, që do të çojnë shkencën dhe prodhimin bujqësor edhe më përpara.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version