14 Maj 1927, u lind gazetari Milto Ferre në fshatin Sinjë të rrethit të Beratit

Në fshatin Sinjë të rrethit të Beratit, më 14 Maj 1927, u lind gazetari Milto Ferre. Arsimin e kreu në Berat dhe Vlorë dhe u diplomua për gjuhë letërsi në Universitetin e Tiranës. Për shume vite punoi si korrespondent në Vlorë dhe Fier. Në vitin 1970, u emërua zëvendëskryeredaktor i gazetës  “Bashkirni” dhe më pas sekretar kolegjiumi në revistën, “Bujqësia Socialiste”. Në faqet e shtypit të kohës, janë botuar qindra shkrime të tij të karakterit gazetaresk por edhe krijime letrare si skica dhe tregime humoristike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare