14 Janar 1937, lindi publicisti kosovar Beqir Hoti

Publicist Kosovar Beqir Hoti, u lind më 14 Janar 1937. Ai u diplomua për gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Prishtinës, duke filluar karrierën e tij si korrespodent i përhershem i Pejës, pranë gazetës “Rilindja”, që dilte në Prishtinë. Më pas u transferua dhe punoi në redaksinë e kësaj fletoreje, ndërsa gjatë viteve 1985-1989 ishte kryeredaktor përgjegjës i së përditshmes. Nga pena e Beqir Hotit kanë dalë mijëra shkrime gazetareske të gjinive të ndryshme.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare