14 Janar 1920, “Çështja e Adriatikut”, një plan për ta copëtuar Shqipërinë

Në pazarllëqet diplomatike, që zhvilloheshin në prapaskenë, më 14 Janar 1920, diplomatët e fuqive të mëdha perëndimore, i dorëzuan përfaqësuesve jugosllavë planin anglo-franko – italian, që u quajt “Çështja e Adriatikut”. Sipas këtij plani sekret, parashikohej copëtimi i Shqipërisë midis shteteve fqinje, Jugosllavisë, Greqisë dhe Italisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare